Jolita SkinCare doet mee aan de ZÉRO WASTE WEEK in Apeldoorn

“Calendula Workshops” is partner geworden van de ‘Zéro Waste Week’ , een samenwerking van een burgerinitiatief met de gemeente Apeldoorn.

Jolita-SkinCare-Zero-Waste-blog

De Zero Waste Week in Apeldoorn is speciale week waarbij er allerlei duurzame activiteiten worden verricht, gericht op zo min mogelijk verspilling. Er zijn leuke en interessante gratis en betaalde activiteiten.

In onze ‘Calendula workshops’ leren Janneke de Vries (natuurgeneeskundige) en Jolita Borgers (schoonheidsspecialiste) je om zelf, gezonde duurzame en multifunctionele calendulazalf te maken. Handig om in huis te hebben voor diverse huidkwaaltjes (droge handen, voeten, lippen en meer). Ook geschikt bij diverse huidproblemen, of bij verzorgen van rode plekken als gevolg van de haartjes van de processierups.

Onze Calendula workshops passen uitstekend bij het Zero Waste Apeldoorn initiatief. Het maken van de zalven sluit immers aan bij ‘duurzaamheid’ en zo min mogelijk verspilling.

De bloemen kweken we namelijk in eigen tuin en voor de zalf gaan we met pure koudgeperste oliën en etherische oliën aan de slag. Alles bio-eco en in het kader van gezondheid van onszelf en onze planeet. 

In dit proces proberen we ook zo min mogelijk afval te produceren. Lege glazen potjes zalf kunnen bij Jolita SkinCare ingeleverd worden. Als dank voor het inleveren ontvang je een gratis huidproefje van Dr. Baumann. Dit proefje is overigens ook een gerecycled potje .

De restanten van onze calendulazalf zijn eveneens 100% afbreekbaar. Er worden geen chemische ingrediënten gebruikt en ook geen palmolie. Onze variant is uiteraard parfumvrij en bevat 100% pure, natuurlijke geurstoffen (etherische oliën). Onze gebruikte natuuroliën zijn onder andere koudgeperste jojoba-, amandel- en kokosolie.

Wil je meedoen aan de workshop calendulazalf maken tijdens de zéro waste week? De workshop duurt een middag en wordt tweemaal gegeven op zaterdag 18 september en donderdag 23 septemberJe maakt dan zelf drie potjes zalf die je na afloop meeneemt naar huis.

De workshop is óók geschikt voor VEGANISTEN. Voor hen hebben wij namelijk een aangepast recept; de bijenwas wordt dan vervangen door een ander plantaardig ingrediënt.

Meer informatie lees je op: http://zerowasteapeldoorn.com/Zero-waste-week-2021/

Jolita SkinCare

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.