De zeven anti-age maatregelen – deel 1

Je zult je afvragen hoe het komt dat er nog steeds ingrediënten in crèmes zitten, die er eigenlijk niet in zouden moeten zitten.
Jolita SkinCare Apeldoorn

Er zijn 7 belangrijke maatregelen noodzakelijk om optimale “anti-aging” te bereiken. In dit eerste deel ga ik in op:

Het vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen.

Waarom kan men die slechte stofjes niet gewoon achterwege laten? elaas nemen cosmetica producenten het niet altijd zo nauw. Zo kan het dus nog steeds zo zijn dat er producten worden verkocht die huidverouderende stofjes bevatten. Denk bijvoorbeeld aan parfum. Parfum in een crème kan de huid aardig irriteren en zelfs vlekken achterlaten in het gezicht na het zonnebaden.  Tóch verkopen de best geurende crèmes met parfums het best. Onze hersenen vertalen een goede geur in: ‘Dit is okay. Dit ruikt niet bedorven en heerlijk fris, dus zal het wel goed zijn.’ Dat is echter verraderlijk. Chemische geuren kunnen ook fantastisch ruiken, maar gezond zijn ze niet.

DR. BAUMANN COSMETIC neemt het wél nauw met zijn producten. De makers vinden het belangrijk dat hun producten gezond zijn én ethisch verantwoord. Er wordt maximaal rekening gehouden met mens, dier en milieu. Ze worden optimaal afgestemd op de huid. 

Er zit dus geen parfum in de producten, maar tóch hebben de gels, crèmes, tonics en lotions een aangename geur.  Zo ruikt de peeling mild bijvoorbeeld naar zoete roomboterbabbelaars, de scheerschuim naar lentegeuren en zijn er wellnessproducten met een subtiel extract van roos of sinaasappelgeur. Sommige producten bevatten etherische oliën (ook wel essentiële oliën genoemd).  Over etherische oliën is bekend dat ze rechtstreeks in de bloedbaan worden opgenomen en dat ze zeer krachtig zijn in hun werking. Dr. Baumann springt er uiterst voorzichtig mee om. Ze worden toegevoegd als ze een functie hebben. In de huidproducten voor acné bijvoorbeeld wordt gebruik gemaakt van tea trea oil en wordt uiteraard rekening gehouden met de juiste verhoudingen.

De visie van Dr. Baumann visie is: ‘Alles wat er in principe uit kan worden gelaten, hoeft er niet in. Waarom zou je immers iets toevoegen als het al perfect is?’ Iets om over na te denken… Het uitgangspunt van Dr. Baumann is: gezonde producten. Dat betekent dus het weglaten van onnodige stofjes die bijvoorbeeld huidveroudering kunnen bevorderen.

Nu krijg ik de laatste tijd veel vragen over de zonnefilters. Zijn die ook 100% gezond?

Ja, zelfs de zonneproducten, met minerale filters, zijn 100% gezond. Echter, op één punt heeft dit bedrijf concessies gedaan. Daar zal ik eerlijk in zijn. Omdat minerale zonnefilters een licht witte waas achterlaten op het lichaam, vonden sommige Dr. Baumannklanten dit niet fijn. Wat gebeurde er? Klanten kozen liever voor andere zonnebrandcrèmes, andere merken dan Dr. Baumann. Dit waren veelal ongezonde producten met chemische filters.

Na rijp beraad heeft Dr. Baumann Cosmetic besloten om naast de minerale vorm ook een product te maken met een synthetische zonnefilter.  Er werd onderzoek gedaan naar de minst schadelijke zonnefilter. Er zijn nu dus ook synthetische zonnebrandcrèmes in het assortiment die 99% gezond zijn. Wij zeggen het er maar altijd eerlijk bij: kies je voor 100% gezond, kies dan voor de minerale vorm. Dan moet je wel iets meer smeren en heb je een iets glanzende witte waas op de huid. So what? zou ik zeggen. Wil je dit echter niet, kies dan voor de synthetische vorm die 99% gezond is. Dat is dan nog steeds veel beter dan de meeste andere zonneproducten die je in de drogist koopt. 
Daarbij is het ook nog zo dat Dr. Baumann er de best verzorgende bestanddelen aan toevoegt. In de salon staat altijd wel een testflacon om op de huid te kunnen uittesten. Vraag mij er gerust naar.

Even terug naar huidverouderende stoffen. Welke ingrediënten kun je nu het beste in je huidproducten vermijden? Ik noemde al parfum, maar denk ook aan conserveermiddelen, minerale oliën (die sluiten de huid af) en zo zijn er nog veel meer.  Hieronder volgt een lijst. Je kunt er bij Dr. Baumann echter van verzekerd zijn dat er alleen gezonde stofjes in je huidproducten zitten (op één na dan, die die in de synthetische zonnefilter zit, die ik zojuist al noemde).

Hieronder kun je een kort filmpje bekijken over de visie van Dr. Baumann Cosmetic. Daaronder volgt ‘de zwarte lijst’ met ingrediënten die niet gezond zijn voor je huid. Ze zijn of huidprocesverstorend, kunnen allergische reacties veroorzaken en zelfs celdodend zijn!

Bekijk hier het filmpje van Dr. Baumann.

Jolita SkinCare

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.