Natuurlijke huidverzorging

Regelmatig staat er op de etiketten van huidproducten 'natuurlijk'. Hier worden we echter vaak misleid. Meestal worden er conserveringsmiddelen aan toe gevoegd of andere chemische toevoegingen, zoals parfum.
Jolita SkinCare Apeldoorn

Men doet dit om het product aantrekkelijker te maken. Beiden zijn niet bevorderlijk voor onze huidcellen. Het kan leiden tot vroegtijdige veroudering.

Cosmetica producten zijn niet altijd eerlijk. Ze mogen op het etiket al ‘natuurlijk’ toevoegen als er voor één procent een natuurlijk ingrediënt in zit. Er zijn geen richtlijnen voor. Zodra we ‘natuurlijk’ lezen, denken we dat het wel goed zit met de herkomst van de natuurlijke ingrediënten. Niets is echter minder waar. Als een producent 1% natuurlijke olie in het flesje stopt, mag er al ‘natuurlijk’ staan op het etiket!

Het beste wat je kunt doen, is goed het etiket bestuderen. Lees het goed.Wat zit er precies in? Het ingrediënt dat als eerste wordt genoemd, daar zit het meeste van in. Dus als alcohol vrij vooraan in het lijstje wordt opgesomd, kun je er wel vanuit gaan dat er teveel van in het potje of flesje zit. Zoals je misschien wel weet, werkt alcohol heel erg uitdrogend op de huid. Het is dus beter als dit in een crème of lotion niet als één van de eerste ingrediënten wordt genoemd (tenzij het bedoeld is om de huid ermee te ontsmetten in plaats van te verzorgen en te verzachten). 

Sommige mensen kunnen helaas weinig op hun huid verdragen. Geen alcohol en geen parfum. In dat geval zijn zij het beste af met de beste natuurlijke huidverzorging.

Kan je huid écht nergens tegen? Dan is er voor jouw huid ook een oplossing. Speciaal voor een allergische huid, een extreem gevoelige huid, een huid na brandwonden of eczeem. Er zijn producten die alleen maar huididentieke ingrediënten bevatten (dus geen hydrocortizon die de huid op den duur alleen maar dunner en gevoeliger maakt). 

Voor een huid die nergens tegen kan adviseer ik ‘bionome’ producten. Bionoom wil zeggen dat de huid deze ingrediënten als lichaamseigen accepteert. Het is gemaakt voor mens, dier en milieu. Zonder conserveringsmiddelen, zonder parfum en dierproefvrij. Bij deze producten wordt het risico op contact allergieën, essentiële tekorten in de huid en vroegtijdige veroudering uitgesloten. Dan weet je zéker dat je kiest voor producten die voor jouw huid de best mogelijke verdraagbaarheid garanderen. Je kiest dan bovendien voor wetenschappelijk bewezen werking van de ingrediënten in de producten. Deze ingrediënten hebben een maximale werkzaamheid op de huid.

Bionome producten vind je helaas niet in de winkel. Er zitten namelijk géén conserveringsmiddelen in. Cosmetica producten zullen deze producten niet graag kopen en in de winkelschappen leggen. Ze kunnen er immers weinig aan verdienen! Na twee jaar dienen de potjes te worden weggegooid. Het liefst stoppen zij er ‘natuurlijk’ conserveringsmiddelen in, zodat we lekker lang goed blijven. Ze zijn echter wel ‘vers’verkrijgbaar bij speciaal daarvoor opgeleide schoonheidsspecialisten. De potjes worden door hen rechtstreeks vanuit de fabriek besteld. Na opening zijn ze negen maanden houdbaar.
Dus… heb je een snel geïrriteerde of overgevoelige huid? Dan zou ik het zeker uitproberen!

Jolita SkinCare

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.