Anti-aging producten

Hoe krijg én behoud je een gezonde huid? 

Jolita SkinCare - Salon

Echter, voordat het extract uit natuurlijke planten tot een eindproduct wordt vervaardigd, heeft het vaak al een aantal chemische processen doorlopen. Deze informatie wordt consumenten vaak onthouden.

Via slimme marketing wordt de consument overgehaald om een product te kopen wat uiteindelijk maar een fractie is van het oorspronkelijke extract dat het vóór de bewerking was. Aan te raden is om de Latijnse namen op het product goed te bestuderen.

Hoe langer het lijstje, des te twijfelachtiger het wordt. Denk aan allerlei emulgatoren, te veel alcohol, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en overbodige vulstoffen.

Tóch laten wij ons elke keer opnieuw verleiden tot de aankoop van anti-aging crèmes. Na het zien van de gelikte reclamecampagne, het ruiken van de aantrekkelijke geur en het voelen van de romige textuur zijn we opnieuw overtuigd. Uiteraard gunnen we onszelf het beste en de aankoop van zo’n product lijkt dan een goede keus te zijn. 
Producenten weten ons nu eenmaal goed te overtuigen. Woorden als ‘anti-oxidant’, ‘natuurlijke ingrediënten’, ‘bestrijding van vrije radicalen’ scoren hoog. 

Inmiddels hebben de cosmeticaproducten nieuwe ingrediënten toegevoegd die onze aandacht trekken. De nieuwste trends zijn:

  • appelstamcellen (Niet bewezen dat ze door de huid kunnen dringen).
  • slakken over je gezicht laten lopen en slakkencrème (Vanwege allantoïn in slakkenslijm, een ingrediënt dat overigens ook in tarwe zit!)
  • peptiden (Er zijn heel veel soorten peptiden. Welke zijn de juiste? Er is nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs).
  • Q-10 (Alleen sommige ernstige zieken hebben een Q-10 tekort. Gezonde mensen hebben voldoende Q-10 in het lichaam).

Conclusie: vertrouw niet zonder meer het label ‘natuurlijk’ op een crème en geloof niet alle mooie reclameverhalen van cosmeticaproducenten.

Bedenk dat zolang de filmsterren nog botox laten inspuiten, er nog geen alternatief voorhanden is om rimpels voorgoed te laten verdwijnen.

Jolita SkinCare

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.