De zeven belangrijkste anti-aging maatregelen

Hoe krijg én behoud je een gezonde huid? 

Het is niet gemakkelijk om een goede keuze te maken uit het grote aanbod aan huidproducten. De cosmetica industrie biedt van alles en nog wat aan. Maar hoe weet je nu wat goed en gezond voor jouw huid? Welk product levert het BESTE resultaat op?

Mijn eerste advies is: wees KRITISCH. Geloof niet direct de veelbelovende foto’s en mooie woorden. Om een product aan de man te brengen, weet een producent namelijk precies dát te zeggen waar u gevoelig voor bent. Daar heeft men soms tonnen aan reclame voor uitgegeven.

Men heeft zelfs psychologen in dienst die precies weten waar je als consument gevoelig voor bent. Er wordt dan ingespeeld op jouw gevoel, een wens, een droom… Als je niet oppast koop je een belofte die niet uitkomt.

Voordat je een product kiest, zet ik een aantal punten op een rij. Hoogstwaarschijnlijk ben je hierin geïnteresseerd

Het gaat om een aantal anti-aging maatregelen en waar een goed huidproduct aan moet voldoen.

  • Vermijd ongezonde, huidverouderende stoffen. Dus: analyseer de ingrediënten (Ja, ook de Latijnse namen!).
  • Zorg voor een product dat maximaal de hoornlaag van de huid hydrateert.
    Bedenk daarbij dat een vochtinbrengende crème niet bestaat. Beter is het dus te kiezen voor een gel met meervoudige (!) liposomen die wél diep in de huidlagen kan doordringen. (Liposomen in een crème helpen niet, omdat de molecuulstructuur dan te groot.
  • Vitaliseer de huid, bescherm de huid. Gebruik géén oude producten en géén vaseline of paraffineachtige substanties, want dan smeer je de huid dicht.
  • Zorg voor celvernieuwing, dus kies een product met vitamines die de celvernieuwing stimuleren.
  • Zorg voor verzachting, bescherming en voeding van de huid. Gebruik hoogwaardige natuurlijke plantaardige oliën en wassen.
  • Voeg tekorten toe: huideigen epidermale lipiden zijn het beste. Die kunnen namelijk geen irritatie geven.
  • Vermijd zinloze en overbodige ingrediënten. Kies voor een product zonder parfum. Weet dat parfum en zon slecht samengaan. Denk aan ongewenste pigmentverkleuring van de huid. Bovendien kan de parfum de huid gaan irriteren.
Jolita SkinCare

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.