Oplossingen voor huidproblemen

Lees hier meer over de verschillende huidproblemen en hun oplossingen:

Acné (vulgaris)

Oplossingen voor huidproblemenAan de basis van de meeste vormen van acné ligt een teveel aan hormonen. Die zorgen voor een verhoogde talgproductie en een verhoogde verhoorning. Er wordt dus teveel talg aangemaakt. Talg die bovendien ook nog dikker van samenstelling is dan normaal. Deze dikke talg gaat zich ophopen en uiteindelijk de talgkanalen verstoppen. Daardoor krijgt men mee-eters (comedonen). Wanneer deze verstoppingen aan de huidoppervlakte gaan oxideren, worden ze zwart. Vandaar de naam “zwarte puntjes”.

In de talgklieren en op de huid bevinden zich bacteriën die de talg omzetten in vrije vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte talgklier steeds verder uit en barst uiteindelijk. De irriterende vrije vetzuren komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken er ontstekingen. Hierdoor ontstaan de voor acné typische pukkels en puistjes. 
Vanwege de hormonale oorsprong van acné zijn het typisch pubers en tieners die er last van hebben, hoewel ook meer en meer volwassenen inmiddels acné huidproblemen hebben.

Een behandeling tegen acne vraagt tijd en geduld. Gezien de hormonale oorsprong van acne (puberteit, schommelingen) zal een behandeling vaak enkel de acne kunnen onderdrukken en niet genezen. Tenzij je aan de toevoer van hormonen zelf iets kunt doen. Wondermiddeltjes zijn dan ook niet realistisch. Je kunt eigenlijk pas na ongeveer een maand resultaat verwachten. 

Naast het mild reinigen en ontsmetten van de huid zijn de producten van De. Baumann er op gericht om verstoppingen tegen te gaan door het vloeibaarder maken en houden van de huidtalg. Met andere woorden, er wordt niet minder talg geproduceerd maar wel een kwalitatief betere talg die daardoor ook beter afvloeit. Verder bevatten de acné producten van De. Baumann ook stoffen die de vrije vetzuren, veroorzaakt door de acné bacterie, gaan neutraliseren waardoor heftige ontstekingen minder vaak zullen voorkomen. 

Jolita SkinCare geeft advies over een goede dagelijkse acne verzorging. Tevens kunt u een specifieke acné behandeling boeken waarin naast reinigen en ontsmetten er een speciale fruitzuurbehandeling kan worden genomen. Tijdens deze behandeling wordt de hoornlaag van de huid dunner gemaakt op een zodanige wijze dat de talg nog beter kan afvloeien en de acné onder controle blijft.

Behandeling gebeurt met producten van Dr. Baumann, welke ook zijn te bestellen in onze webshop middels deze link:

Couperose


WhatsApp Jolita SkinCare:

Jolita SkinCare

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.