De zeven anti-age maatregelen – deel 2

Maximale hydratatie van de huid. De huid kan niet zonder hyaluronzuur en liposomen.
Jolita SkinCare - Apeldoorn

Er zijn twee belangrijke bestanddelen die de huid hydrateren:

  1. Hyaluronzuur
  2. Liposomen

 

HYALURONZUUR

Je huid kan niet zonder hyaluronzuur. Het is een lichaamseigen stof. Dit zit voornamelijk in onze gewrichtsweefsels en gewrichtsvloeistoffen. Het beschermt je gewrichten tegen slijtage.  Hyaluron of hyaluronzuur is een stofje dat water aan zich bindt. Het is naast de gewrichten ook goed voor de huid, want hoe meer vocht in de huid, des te minder kans op rimpelvorming.

De hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam neemt helaas af naarmate we ouder worden. Daarom is het verstandig om dit tijdig aan te vullen.

Je kunt middels voeding het hyaluronzuurgehalte in je weefsels helpen om toe te nemen. Hyaluronzuur zit in zuivelproducten, banaan, bonen en schaaldieren als krab en kreeft. Dit zal je gewrichten beschermen tegen slijtage en bovendien is het ook gezond voor je huid en lichaam (mits je uiteraard niet allergisch bent voor de genoemde voedselwaren).

Hyaluron in je gezichtshuid kun je het beste aanvullen met hyaluronampullen van Dr. Baumann of SkinIdent. Deze zijn 100% gezond, zuiver, huideigen.

Hyaluron wordt op de ingrediëntenlijst vermeld als: Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Hydrolysed Hyaluronic Acid, Sodium Acetyl Hyaluronate of Potassium Hyaluronate.

LIPOSOMEN

Een tweede optie om de huid te hydrateren zijn (meervoudige) liposomen. Hierover schreef ik al uitgebreid in een vorige blog (zie 17-2-2020)

Naar mijn mening zijn liposomen en hyaluron de beste anti aging bestanddelen om rimpels te voorkomen. 

Dan is er nog een derde stofje: glucosamine. Dit ondersteunt de aanmaak van hyaluron in je huid. Het is verkrijgbaar in huidampullen (evenals de hyluron). Hyaluron (in ampulvorm of creme), liposomen (in een serum) en glucosamine (in een ampul) kunnen met elkaar worden gecombineerd. Meer over ampullen lees je hier.

Wil je meer weten? Neem dan contact op voor gratis huidadvies. Dr. Baumann bevat diverse producten waar deze bestanddelen in zijn opgenomen.

Jolita SkinCare

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.